Do-it HR Consultancy

Do-it®HR Consultancy is een organisatie- en adviesbureau opgericht door Gijs Ramaker. De dienstverlening richt zich op de expertise gebieden: HR Interim managementConsultancy & Advies en Training & Coaching. Hierbij staan de volgende thema's centraal:

  • People build the business: mensen zijn het belangrijkste kapitaal;
  • Agility: wendbaarheid en innovatieve slagkracht van organisaties;
  • Liquid workforce: duurzame inzetbaarheid en flexibiliteit van medewerkers.

Mijn achtergrond

Mijn naam is Gijs Ramaker. "Soms moet je dingen gewoon doen" is een slogan die ik regelmatig gebruik. Met deze gedachte in het achterhoofd heb ik Do-it®HR Consultancy opgericht. Mijn carrière ben ik begonnen bij Avanade. Avanade (joint-venture van Accenture en Microsoft) is een internationale ICT-Consultancy organisatie. In diverse HR-rollen ben ik medeverantwoordelijk geweest voor de ontwikkeling en invulling van het HR-beleid voor de Nederlandse organisatie. In februari 2015 ben ik begonnen met training voor het verkrijgen van mijn Microsoft CRM-certificering. In november 2015 heb ik de overstap gemaakt naar Business IT Consultant. In deze rol van extern applicatie consultant heb ik voor diverse klanten gewerkt op het snijvlak van business en IT. Na een prachtige reis door Nieuw-Zeeland heb ik de beslissing genomen om als ondernemer verder te gaan, waarbij ik mijn HR-ervaringen combineer met mijn competenties als Business IT Consultant. In februari 2017 heb ik dan ook mijn eigen onderneming opgericht, waarbij ik o.a. als interim HR-professional inzetbaar ben. 

 

Waarom Do-it HR?

De slogan "soms moet je dingen gewoon doen" gebruik ik regelmatig. Het is soms beter gewoon dingen te doen (na deze gepland te hebben) en te bekijken wat het effect is. Vaak zie ik mensen twijfelen bij een idee of droom. Het effect van die twijfel is vaak niks doen. Bang voor het onbekende. En dat vind ik zonde. Hierdoor blijven goede ideeën liggen en worden dromen geen werkelijkheid. Dit alles heeft te maken met verandering en het realiseren van doelen, veerkrachtig zijn voor verandering. Of te wel: duurzame inzetbaarheid.

 

Wanneer je iets uitprobeert gebruik je deze ervaring om een beslissing te nemen: doorgaan, stoppen of het plan aanpassen. Plannen zijn er immers om te wijzigen :-) Terugkijkend en denkend "had ik maar..." is niet mijn cup-of-tea. Doen en proberen spreek mij meer aan: Do-it! Dit sluit goed aan bij het Agile gedachtegoed. Lees hier meer over bij Future-proof organisaties. Verder wijst "do-it" naar mijn ervaringen in de IT en "HR" natuurlijk naar het prachtige vakgebied.