10 jobs that didn't exist 10 years ago

Deze video van het World Economic Forum geeft een mooi inzicht hoe technologische ontwikkelingen impact hebben op de arbeidsmarkt. Ook in de toekomst zullen er banen en functies verdwijnen die we nu vanzelfsprekend vinden. Er zullen echter ook weer nieuwe rollen ontstaan.

 

 

Om weerstand te kunnen bieden aan disruptieve start-ups zijn investeringen in technologie en automatisering alleen onvoldoende. Investeren in mensen is van essentieel belang. Door te investeren in medewerkers die zich snel kunnen aanpassen en professionals in de flexibele schil investeert u in wendbaarheid, met andere woorden: u bouwt aan een liquid workforce. Een liquid workforce levert uw organisatie voordeel op ten opzichte van andere organisaties. Concreet bouwt u aan een liquid workforce door te investeren in de training en ontwikkeling van medewerkers. Alleen met continue aandacht voor ontwikkeling en gezondheid worden mensen veerkrachtig voor verandering. 


Reactie schrijven

Commentaren: 0